Knauf Knauf

Vandens parkas „Rulantica“

Weiter

Vandens parkas „Rulantica“

Pasinerkite į kūrybiško ir vandeniui atsparaus projekto gelmes.

Vandens parkui „Rulantica“ kurdami švytintį, povandeninį jūros urvą primenantį restoraną ir aptakų, tradicinio stiliaus mūrą, „pbr Planungsbüro Rohling AG“ architektai ir inžinieriai nutarė pasikliauti AQUAPANEL®.

Vandens parkas „Rulantica“

Apie objektą

32,6 tūkst. kv. m ploto „Rulantica“ yra didžiausias uždaras vandens parkas Europoje. Norėdami užpildyti šią didžiulę erdvę, architektai sumanė įrengti 25 šiaurietiškos tematikos atrakcionus ir didžiausią šalyje bangų baseiną. Tačiau tuomet iškilo iššūkis: kaip sukurti įkvepiantį dizainą, užtikrinant atsparumą drėgmei daugybėje drėgnų parko vietų?

Statybos užduotis ir sprendimas

Architektai rado puikų sprendimą – AQUAPANEL® Cement Board Indoor. Šios tvirtos ir patvarios cementinės plokštės yra atsparios pelėsiams, grybeliui ir vandeniui, be to, atlaiko plytelių svorį iki 50 kg/ m2, todėl galėjo būti naudojamos visame parke. 1 m lenkimo spindulys ir įvairūs apdailos variantai leido sukurti lenktas dušo kabinų sieneles. O įspūdingiausia tai, kad lengvos ir paprastai naudojamos plokštės padėjo perkelti efektingą restorano povandeninio jūros urvo dizainą iš brėžinių į realybę.

Daugybė AQUAPANEL® Cement Board Indoor. naudojimo sričių supaprastino planavimo procesus, vietinę logistiką ir medžiagų valdymą. Lengvas plokščių pjovimas įrėžiant ir laužiant leido ekonomiškai ir greitai įgyvendinti kūrybingą dizainą. Tai viena iš priežasčių, kodėl pavyko laiku užbaigti projektą iki numatyto atidarymo 2019 m. lapkritį.

DAUGIAU INFORMACIJOS