Knauf Knauf

Verslo centras Vilniuje

Weiter

Verslo centras Vilniuje

Vilniuje iškilęs naujas verslo centras suprojektuotas buvusios gamyklos teritorijoje. Greta komercinio biurų pastato įrengtos visuomeninės erdvės – veikia kino teatras, meno galerija, sukurtos erdvės viešiems renginiams.

Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje
  • Verslo centras Vilniuje

Apie objektą

Vilniuje iškilęs naujas verslo centras suprojektuotas buvusios gamyklos teritorijoje. Greta komercinio biurų pastato įrengtos visuomeninės erdvės – veikia kino teatras, meno galerija, sukurtos erdvės viešiems renginiams.

Pastato funkcija

Pastato patalpos skirtos vidutiniams ir didesniems verslams. Komercinėse erdvėse įrengti A klasės biurai, verslo centre įdiegti modernūs inžineriniai sprendimai, užtikrintas lankstus patalpų planavimas.

Statybos užduotis

Pagrindinė projekto rangovams iškelta užduotis – pastatyti funkcionalų ir modernų verslo centrą.

Papildoma informacija

Verslo centro fasadas išlaiko buvusios gamyklos tūrinę kompoziciją, o vidaus erdvių išplanavimas pritaikytas šiandienos verslo poreikiams: atviros erdvės derinamos su privačiais kabinetais ir susitikimų kambariais, patalpose daug šviesos, parinktos funkcionalios interjero detalės.

Adresas

Aukštaičių g., Vilnius

Informacija parengta

2020 m. lapkričio mėn.

Blue – ypač dideliu atsparumu pasižyminti vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Šios plokštės buvo pasirinktos dėl padidintos jų masės – tai leidžia nedidinant pertvarų pločio turėti geresnę garso izoliaciją. Tvirtesnė už standartinę ir drėgmei atspari plokštė pritaikoma visų tipų patalpoms. Šios plokštės puikiai tinka priešgaisrinėms gipso kartono sistemos įrengti. Tai lengvai ir paprastai montuojama medžiaga, puikiai tinkanti vidaus apdailai, lenkiant galima išgauti įvairias formas. Be to, tai ekologiškas sprendimas, nes plokštės pagamintos nenaudojant kenksmingų medžiagų. Plokštės tipas – DFH2IR.

Green – drėgmei, atspari vidaus patalpoms skirta gipso kartono plokštė. Tai stabilumu ir mechaniniu atsparumu pasižymintis gaminys, sukurtas nenaudojant kenksmingų medžiagų. Plokštė lengvai transportuojama ir apdorojama. Ją sudaro impregnuotas gipso branduolys su ≤10 proc. vandens įgėrimo galimybėmis ir žalios spalvos kartono paviršius. Ši plokštė tinka pertvaroms ir luboms montuoti ant karkaso, taip pat mansardoms, kabamosioms luboms įrengti bei yra pritaikyta šachtinių sienų konstrukcijoms. Ji gali būti klijuojama ant betono, mūro sienos naudojant klijus Perlfix. Šios plokštės savybės užtikrina efektyvų jos panaudojimo drėgnuose patalpose. Plokštės tipas – H2.

White – vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Tai paprastai ir lengvai montuojamas produktas. Standartinė gipso kartono plokštė su plačiausiomis panaudojimo galimybėmis yra skirta sienų ir lubų apdailai. Plokštę sudaro gipso branduolys su kartono paviršiumi. Plokštę galima lenkti, tai suteikia dideles dizaino galimybes. Mechaniškai atspari, lengvai transportuojama ir apdorojama plokštė pagaminta be kenksmingų medžiagų. Plokštė tinka pertvaroms ir luboms ant karkaso, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti, ji pritaikyta ir šachtinių sienų konstrukcijoms. Taip pat gali būti klijuojama ant betono, mūro sienos, naudojant klijus Perlfix. Plokštės tipas – A.

Red – priešgaisrinė vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Ją sudaro gipso branduolys su stiklo pluošu, padidinantis plokštės mechaninį atsparumą ir atsparumą ugniai. Ši plokštė skirta vidaus patalpoms. Ji tinka sienoms, pertvaroms ir karkasinėms luboms, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti, taip pat pritaikyta šachtinių sienų konstrukcijoms. Ji gali būti klijuojama ant betono, naudojant klijus Perlfix. Tai stabili ir mechaniškai atspari plokštė, ji pagaminta nenaudojant kenksmingų medžiagų. Fizinės medžiagos savybės užtikrina efektyvų plokštės naudojimą priešgaisrinėse konstrukcijose. Plokštės tipas – DF.

Trennwandkitt – naujos kartos sandarinamoji mastika, naudojama sausojoje statyboje. Ši priemonė yra pastos formos, be pridėtinių plastifikatorių. Priemonė yra atspari šalčiui ir gali būti dažomą. Dirbti su šia mastika yra itin lengva, nes jos konsistencija jau paruošta darbui, pasižymi geru sukibimu su pagrindu. Sausosios statybos sistemos elementų ir besiribojančių konstrukcijų jungtims sandarinti naudojama mastika ypač tinkama pastatams ir erdvėms, kuriuose keliami aukšti garso izoliacijos reikalavimai. Plokščių siūlės mastika dengiamos specialiu pistoletu, ji visiškai sukietėja per 10 dienų.

CW – profiliai gipso kartono konstrukcijoms montuoti. Šie profiliai dažniausiai naudojami pertvarinių konstrukcijų, sienų apkalų ir lubų sistemų montavimo darbams. Profilių nugarėlėje kas 50 cm yra „H“ raidės formos perforaciniai įspaudai, kuriuos statybos vietoje galima atverti ir per juos perkišti mažesnius vamzdžius, kabelius ir laidus. Dėl skirtingo šoninių dalių ilgio profilius galima jungti – sudėti vieną į kitą. Skardos storis – 0,6 mm.

UW – profiliai, naudojamas montuojant lubų ir sienų karkasus. Šie profiliai tvirtinami kaip perimetriniai profiliai prie esamų konstrukcinių elementų (sienų, grindų ir lubų) arba naudojami kaip CW , MW ir UA profilių jungiamasis elementas. Dėl perforuotos nugarėlės juos paprasčiau tvirtinti mūrvinėmis, nes nereikia papildomai matuoti atstumo. Skardos storis – 0,6 mm.

Lubų ir sienų apkalai skirtas CD profilis yra 6 cm pločio, sienelės aukštis – 2,7 cm. Šis profilis naudojamas kaip pagrindinis bei montavimo profilis pakabinamų lubų konstrukcijose, taip pat kaip vertikalusis statramstis sienos apkalai montuoti.

UD – vidaus darbams skirtas montavimo profilis, tvirtinamas kaip perimetrinis profiliai prie esamų konstrukcinių elementų (sienų, grindų ir lubų). Kadangi šio profilio nugarėlė yra perforuota ir atstumai tarp kiaurymių yra maždaug kas 80 cm, jį paprasčiau tvirtinti mūrvinėmis. Dirbant su perimetriniais profiliais geriausia yra naudoti skardos žirkles. Jungimo su montavimo profiliu būdas pasirenkamas atsižvelgiant į sistemą. Šie profiliai yra 28 mm pločio ir 27 mm aukščio, skardos storis – 0,6 mm.

Ypač tvirtas gipsinis siūlių glaistas Uniflott pasižymi aukščiausia kokybe. Vidaus darbams ir darbui rankomis pritaikytas produktas yra lengvai glaistomas, džiūdamas mažai suslūgsta, paprastai nusivalo nuo įrankių. Glaistas skirtas glaistyti gipsinių plokščių bei perforuotų akustinių gipso plokščių siūles, taip pat gali būti naudojamas Brio ar Brown plokščių siūlėms glaistyti.

Montuojant gipso kartono plokštes Blue buvo naudojami specialūs Diamantschrauben XTN savisriegiai. Specialiai kieto gipso kartono plokštėms skirti varžtai pagaminti iš nelegiruotojo plieno. Lengvai ir greitai į kietą gipso kartono plokštę įsukamas varžtas gali būti 23, 33, 38 ir 55 mm ilgio.

Schnellbauschraube TN – smulkaus sriegio savisriegis, skirtas tvirtinti standartines gipso kartono plokštes prie metalo profilių. Šia savisriegiai yra apsaugoti nuo korozijos fosfatuojant. Savisriegių ilgis varijuoja nuo 25 iki 90 mm.

UAB „Mitnija“ darbų vadovas Borislavas Lizunovas

Verslo centro statybų projektui vadovavęs UAB „Mitnija“ darbų vadovas Borislavas Lizunovas teigia, jog nors šis objektas buvo nemažas savo apimtimi (bendras pastato plotas siekė 26 166 kv. m) ir jame netrūko iššūkių, prie jo vienu metu dirbo tik 8 žmonių komanda, neskaitant įmonės darbuotojų ir subrangovų.

Darbų vadovas juokauja, jog lengvų objektų nebūna, ir kartais iš pažiūros atrodantis paprastas procesas gali užtrukti ilgesnį nei numatyta laiką. Taip nutiko ir statant šį verslo centrą. B. Lizunovas pasakoja, jog vien pagrindinių konstrukcijų betonavimas užtruko apie 1,5 m., tai pakankamai ilgas laiko tarpas.

„Dar viena sudėtingesnė užduotis buvo geros akustinės sistemos įrengimas – šiuo metu tai yra pagrindinis reikalavimas, kurį kelia verslo centrų vystytojai. Į pagalbą buvome pasikvietę Knauf specialistus, objekte taip pat ne kartą lankėsi ir Akustinių tyrimų centro matavimus atliekantys specialistai, kurie konsultavo dėl garsą praleidžiančių vietų nustatymo ir optimaliausių akustinių sprendimų įgyvendinimo. Produktų aprašymuose ir bukletuose yra daug vertingos informacijos kuria naudojomės, tačiau kuomet susiduriame su konkrečia situacija, ieškodami geriausių sprendimų tiesiogiai konsultuojamės su gamintojais.

Daugiausiai klausimų mums kėlė geros akustikos užtikrinimas montuojant pertvaras, montuojant jas ant pakeliamų grindų, privedant pertvarą prie sienų ir lubų, taip pat tinkamas elektros lizdų išdėstymas, nes jų padėtis taip pat daro įtaką uždaros erdvės akustinėms savybėms. Iš Knauf specialistų sužinojau daug vertingų dalykų, kuriuos pritaikysiu ir sekančiuose projektuose“, - sakė B. Lizunovas.

DAUGIAU INFORMACIJOS