Knauf Knauf

Park town

Weiter

Park town

Park town
  • Park town
  • Park town

„East Hill“ biurų pastatas sėkmingai užbaigė antrąjį „Park town“ verslo centrų etapą. Septynių aukštų beveik 15 tūkst. kv. m. ploto pastate įrengti komfortiški biurai ir konferencijų salės, darbuotojų patogumui veikia sporto klubas, drabužių valykla. Verslo centre „East Hill“ taip pat įrengtos dvi erdvios terasos – viena jų skirta verslo centro bendruomenės poreikiams, kitoje laisvai gali lankytis vilniečiai ir miesto svečiai.

Park town

Apie objektą

„East Hill“ biurų pastatas sėkmingai užbaigė antrąjį „Park town“ verslo centrų etapą. Septynių aukštų beveik 15 tūkst. kv. m. ploto pastate įrengti komfortiški biurai ir konferencijų salės, darbuotojų patogumui veikia sporto klubas, drabužių valykla. Verslo centre „East Hill“ taip pat įrengtos dvi erdvios terasos – viena jų skirta verslo centro bendruomenės poreikiams, kitoje laisvai gali lankytis vilniečiai ir miesto svečiai.

Siekiant išlaikyti darnų vaizdą, „East Hill“ išoriškai atrodo panašus į pirmąjį biurų pastatą „West Hill“, pasirinkti panašūs techniniai sprendimai – abiejuose korpusuose sumontuoti saulės moduliai, įrengta moderni patalpų drėkinimo sistema, biurų savininkai individualiai gali valdyti savo patalpų mikroklimatą.

Vidaus interjero erdvių stilistiką padiktavo gamta ir jos motyvai – pastate gausu augalų, vyrauja žemės spalvos ir žalsvi atspalviai, dekoras margintas augalų raštais.

„Park town“ projektą plėtoja nekilnojamojo turto vystymo ir plėtros įmonė „Darnu Group”.

Pastato funkcija

Biurų pastatas „East Hill“ skirtas patogiam darbui mieste. Patalpas verslo centre besinuomojančios įmonės turėjo plačias biuro planavimo galimybes, todėl nuomininkų biurai verslo centre suprojektuoti ir įrengti atsižvelgiant į individualius jų poreikius.

Statybos užduotis

Verslo centrus stačiusiai statybų kompanijai buvo keliama užduotis pastatyti BREEAM „New Construction Excellent“ sertifikato reikalavimus atitinkantį pastatą.

Adresas: : Lvovo g. 105A, Vilnius

Statybų trukmė: 2017 m. kovas – 2019 m. spalis

Informacija parengta: 2020 m. vasario mėn.

Informacija apie naudotus produktus

Gipso kartono plokštė „Silentboard“ yra gaminys, atitinkantis pačius aukščiausius garso izoliacijos ir gaisrinės saugos reikalavimus. Vidaus darbams skirta plokštė yra lengvai lenkiama, paprastai montuojama. „Silentboard“ skirta luboms, šachtinėms sienoms bei įrengiant sienų aptaisymą naudojant karkasą. Plokštė taip pat gali būti naudojama formuojant vidaus pertvaras, tinka įrengiant atitvarus tarp butų, pertvarų, medinių sijų, gelžbetoninių arba kitokių perdangų

„White“ – vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Tai paprastai ir lengvai montuojamas produktas. Standartinė gipso kartono plokštė su plačiausiomis panaudojimo galimybėmis yra skirta sienų ir lubų apdailai. Plokštę sudaro gipso branduolys su kartono paviršiumi. Plokštę galima lenkti, tai suteikia dideles dizaino galimybes. Mechaniškai atspari, lengvai transportuojama ir apdorojama plokštė pagaminta be kenksmingų medžiagų. Plokštė tinka pertvaroms ir luboms ant karkaso, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti, ji pritaikyta ir šachtinių sienų konstrukcijoms. Taip pat gali būti klijuojama ant betono, mūro sienos, naudojant klijus Perlfix. Plokštės tipas – A.

„Red“ – priešgaisrinė vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Ją sudaro gipso branduolys su stiklo pluošu, padidinantis plokštės mechaninį atsparumą ir atsparumą ugniai. „Red“ plokštė skirta vidaus patalpoms. Ji tinka sienoms, pertvaroms ir karkasinėms luboms, mansardoms, kabamosioms luboms įrengti, taip pat pritaikyta šachtinių sienų konstrukcijoms. Ji gali būti klijuojama ant betono, naudojant klijus Perlfix. Tai stabili ir mechaniškai atspari plokštė, ji pagaminta nenaudojant kenksmingų medžiagų. Fizinės medžiagos savybės užtikrina efektyvų plokštės naudojimą priešgaisrinėse konstrukcijose. Plokštės tipas – DF.

„Blue“ – ypač dideliu atsparumu pasižyminti vidaus darbams skirta gipso kartono plokštė. Šios plokštės buvo pasirinktos dėl padidintos jų masės – tai leidžia nedidinant pertvarų pločio turėti geresnę garso izoliaciją. Tvirtesnė už standartinę ir drėgmei atspari plokštė pritaikoma visų tipų patalpoms. „Blue“ puikiai tinka priešgaisrinėms gipso kartono sistemos įrengti. Tai lengvai ir paprastai montuojama medžiaga, puikiai tinkanti vidaus apdailai, lenkiant galima išgauti įvairias formas. Be to, tai ekologiškas sprendimas, nes plokštės pagamintos nenaudojant kenksmingų medžiagų. Plokštės tipas – DFH2IR.

Montuojant gipso kartono plokštes „Blue“ buvo naudojami specialūs „Diamantschrauben XTN“ savisriegiai. Specialiai kieto gipso kartono plokštėms skirti varžtai pagaminti iš nelegiruotojo plieno. Lengvai ir greitai į kietą gipso kartono plokštę įsukamas varžtas gali būti 23, 33, 38 ir 55 mm ilgio.

„Diamantschrauben XTB“ – kietoms gipso kartono plokštėms montuoti skirti varžtai, pagaminti iš nelegiruotojo plieno, su specialiu sriegiu ir grąžteliu. Savisriegis gali būti 38 arba 55 mm ilgio.

UAB „Naresta“ statybos projekto vadovas Jevgenij Kleinov patirtis

„East Hill“ verslo centro statyboms vadovavęs UAB „Naresta“ statybos projekto vadovas Jevgenij Kleinov sako, jog pats statybų procesas ėjosi sklandžiai ir pagal planą: „Antrojo „Park Town“ biurų pastato „East Hill“ išorės dizaino elementai ir dalis techninių sprendimų atkartojo pirmojo pastato – „West Hill“ – formas. Statybos vyko sklandžiai, galbūt šiek tiek sudėtingesnis buvo vidaus erdvių įrengimo organizaciniai procesai. Paprastai inžinerinės sistemos ir vidaus apdailos elementai yra pritaikomi prie verslo centro nuomininkų poreikių, tad reikėjo laukti derybų dėl plotų nuomos baigties ir tik tuomet galėjome imtis šios darbų dalies – tai šiek tiek apsunkino darbus, tačiau viską padarėme pagal planą.“

Jevgenij Kleinov turi 15 metų patirtį statybų srityje, tad su Knauf medžiagomis susiduria statant įvairius objektus. Dėl pasirinktos „East Hill“ verslo centro architektūros, pastato išorėje ir vidaus erdvėse gausu lenktų formų, tad su Knauf specialistais gana daug teko konsultuotis dėl pertvarų pasirinkimo ir reikiamų formų išgavimo, techninių charakteristikų.

„Dar vienas glaudaus bendradarbiavimo etapas buvo projektuojant vidaus partvarų jungtis su fasadų elementais ir įrenginėjant lubų bei grindų mazgus. Pradžioje su Knauf technikų pagalba rinkomės detales, kurios atitiktų projekte nustatytus reikalavimus, vėliau derinome jas prie nuomininkų poreikių ir bendro estetinio vaizdo. Komandai pavyko sėkmingai įgyvendinti visus iškeltus reikalavimus ir esame patenkinti pasiektu rezultatu“, - sako UAB „Naresta“ statybos projekto vadovas.

DAUGIAU INFORMACIJOS