Knauf Knauf

Baroti meno galerija

Weiter

Baroti meno galerija

Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija
  • Baroti meno galerija

Jau 26 metus uostamiesčio širdyje dailininkų ir šiuolaikinio meno atstovų kūriniams duris atverianti Baroti meno galerija puikiomis ekspozicijomis garsėja ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, į ją mielai užsuka ir Klaipėdoje viešintys užsienio turistai. Vieną seniausių meno galerijų Lietuvoje įkūrė prieš tris dešimtmečius iš Tadžikijos atvykęs keramikas Isroildzhon Baroti. Nedaug trūko, jog vietoj Baroti meno galerijos dabar turėtume Baroti barą menininkams – tokia buvo pradinė idėja, kuri, po ilgų svarstymų, buvo modifikuota į meno kūrinių eksponavimui skirtą erdvę.

Baroti meno galerija

Apie objektą

Jau 26 metus uostamiesčio širdyje dailininkų ir šiuolaikinio meno atstovų kūriniams duris atverianti Baroti meno galerija puikiomis ekspozicijomis garsėja ne tik Klaipėdoje, bet ir visoje Lietuvoje, į ją mielai užsuka ir Klaipėdoje viešintys užsienio turistai. Vieną seniausių meno galerijų Lietuvoje įkūrė prieš tris dešimtmečius iš Tadžikijos atvykęs keramikas Isroildzhon Baroti. Nedaug trūko, jog vietoj Baroti meno galerijos dabar turėtume Baroti barą menininkams – tokia buvo pradinė idėja, kuri, po ilgų svarstymų, buvo modifikuota į meno kūrinių eksponavimui skirtą erdvę. Savo gyvavimo pradžią pradėjusi kaip privati meno galerija, 1997 m. ji persikėlė į kitas patalpas ir buvo perduota Klaipėdos apskrities dailininkų sąjungai, kuri toliau tęsė meno kūrinių eksponavimo ir parodų organizavimo veiklą.

Modernios klasikos ir šiuolaikinio meno darbus čia eksponuoja Lietuvos ir užsienio kūrėjai – dailininkai, grafikai, keramikos meistrai, fotografai. Baroti meno galerija taip pat teikia mano albumų leidybos, meno kūrinių nuomos ir pardavimo paslaugas, pagal poreikį konsultuoja meno klausimais, atstovauja menininkus, užsiima kolekcijų formavimu, organizuoja mano parodas ir kt. kultūrinius projektus.

Pastato funkcija

1990 m. įkurta ir nuo 1993 m. aktyvią veiklą pradėjusi Baroti meno galerija yra viena seniausių ir žinomiausių paveikslų, grafikos ir keramikos eksponavimo vietų Klaipėdoje. Galerijos paskirtis – teikti įvairaus pobūdžio su meno veikla susijusias paslaugas – nuo kūrinių eksponavimo iki meno albumų leidybos ar menininkų atstovavimo. Per metus galerijoje vyksta dvylika – trylika skirtingų parodų.

Statybos užduotis

Pastato renovacijos darbus vykdančiai įmonei „Pamario restauratorius“ iškelta užduotis – atnaujinti Baroti meno galerijos patalpas išlaikant pagrindinę – meno kūrinių eksponavimo vietos – paskirtį.

Adresas: : Aukštoji g. 1, Klaipėda.

Statybų trukmė: 2018 m.

Informacija parengta: 2019 m. spalio mėn.

Informacija apie naudotus produktus

TecTem® Insulation Board Indoor sistema* idealiai tinka išorinių sienų ir lubų šiltinimui iš vidaus. Iš natūralių medžiagų – perlito ir mineralinių rišiklių – pagaminta sistema pasižymi aukštomis termoizoliacinėmis savybėmis, padeda reguliuoti patalpų klimatą, yra atspari pelėsinio grybelio susidarymui.

Inovatyvi, natūrali, beplaušė izoliacinė plokštė TecTem® Insulation Board Indoor* yra vienas geriausių pasirinkimų šiltinant pastato sienas iš vidaus. Mineralinė ir kapiliariškai aktyvi plokštė pagaminta iš natūralaus perlito – inovacija vidaus šiltinimo sistemose. Nedegi plokštė pasižymi ne tik puikiomis šilumą izoliuojančiomis savybėmis, bet ir užtikrina sveiką patalpų klimatą. TecTem® Insulation Board Indoor* sugeria susidariusį kondensato vandenį ir vėliau pamažu jį atiduoda tiek išorinei masyviai sienai, tiek ir į patalpų vidų, dėl to reguliuojama oro drėgmė patalpose, maksimaliai sumažinama pelėsių atsiradimo rizika. Ši sistema idealiai tinka šiltinti tokius pastatus, kurių fasadų negalima keisti: kultūros paveldo pastatus, pastatus su apdailinių plytų fasadais, rūsius, konferencijų sales ir bažnyčias.

Montuojant šią šiltinimo sistemą svarbu tinkamai paruošti paviršių. Paviršius, ant kurio bus montuojama izoliacinė plokštė, turi būti visiškai sausas ir švarus – nuo jo pašalinti seno glaisto, dažų ar atšokusių medžiagų likučiai bei dulkės. Taip pat nelygios sienų vietos turi būti išlygintos.

TecTem® Insulation Board Indoor* plokščių klijavimui rekomenduojama naudoti TecTem® Klebespachtel* klijus – tai aukštos kokybės, difuziškai laidūs klijai skirti naudoti klijavimui prie šiltinamų pagrindų. Klijai ant plokštės dengiami naudojantis dantyta glaistykle, padengiama visa TecTem® Insulation Board Indoor plokštuma. Tolygiai padengus plokštes klijais TecTem® Klebespachtel*, jos iškart klijuojamos horizontalia kryptimi, sukamuoju judesiu spaudžiant prie sienos. Jungiamąsias plokščių siūles reikia suspausti, tačiau klijai neturi ištrykšti per siūlę.

Atsiradus didesniems nei 2 mm siūlių tarpams, juos užpildyti rekomenduojama TecTem® Füllmörtel* mineraliniu mišiniu. Šis mišinys gaminamas iš balto cemento ir perlito, jis skirtas naudoti plokščių siūlių, pažeistų vietų ir smeigių galvų užpildymui ar glaistymui.

TecTem® Insulation Board Indoor* plokščių paviršiaus sustiprinimui naudojamas specialus tos pačios linijos giluminis gruntas TecTem® Grundierung*, kuris suteikia geresnes sukibimo galimybes. Šis produktas taip pat tinkamas naudoti ir ant kitų stipriai įgeriančių pagrindų, tokių kaip akytbetonis, mūras, kalkakmenis. Jei norima suformuoti glotnintą paviršių, papildomai galima naudoti TecTem® Glätte*.

Nudžiūvus TecTem® Grundierung* gruntui, paviršius dengiamas TecTem® Innenputz* glaistu. Šis gaminys naudojamas armavimo sluoksnio ir dekoratyvaus paviršiaus įrengimui. Glaistymas atliekamas mašininiu arba rankiniu būdu naudojant nerūdijančio plieno glaistyklę.

Paskutiniame darbo su TecTem® Insulation Board Indoor* etape naudojamas armavimo tinkas TecTem® Gewebe* – šarmų poveikiui atsparus armavimo tinklas, naudojamas visos plokštumos armavimui glaisto sluoksnyje. Šis tinkas gali būti įplukdomas į glaistą TecTem® Innenputz* vertikalia arba horizontalia kryptimi.

TecTem® Laibungsplatte* yra angokraščių plokštė, gaminama iš suspausto perlito. Plokštė montuojama durų ir langų angokraščiuose ir šalčio tiltelių izoliavimui sienose ar lubose. Jos plotis – 625 mm, ilgis – 309 mm, storis – 25 mm.

TecTem® Climaprotect* yra nedidelio storio išorinių sienų šiltinimo iš vidaus sistema. Ši sistema naudojama siekiant išvengti pelėsio susidarymo, kadangi sukuria nepalankią aplinką jo plitimui – pakelia šiltinamo paviršiaus temperatūrą, sugeria ir išgarina susidariusį kondensato vandenį, sukuria ryškią šarminę aplinką.

Silikatiniai vidaus patalpų dažai Rotkalk Farbe E.L.F . skirti sienų ir lubų dažymui vidaus patalpose. Dažai yra ypač laidūs vandens garams, ekologiški, jų sudėtyje nėra konservuojančių ir kitų kenksmingų medžiagų. Rotkalk Farbe E.L.F taip pat pasižymi maža emisija, sudėtyje neturi skiediklių ar minkštiklių, nesukelia „Fogging“ efekto. Šis produktas ypač tinkamas naudoti atliekant renovacijos darbus, gali būti naudojamas ant Rotkalk ar TecTem sistemų.

*Produktų grupės pavadinimas pakeistas į "Rotkalk".

DAUGIAU INFORMACIJOS